روانشناسی

همه چیز درباره بیش فعالی کودک

کودک بیش فعال چه رفتارهایی دارد؟

بسیاری از بچه ها بسیار فعال هستند. اما وقتی زمان توقف و استقرار است ، آنها معمولاً می توانند ترمز بگیرند. آنها ممکن است حدود یک دقیقه یک توپ را لگد بزنند و پنج دقیقه بعد با کتاب آرام بنشینند.در ادامه رفتارهای کودک بیش فعال را باهم میخوانیم.

اما بعضی از بچه ها نمی توانند ثابت بمانند. آنها برای همیشه دست و پا می زنند ، چیزهایی را می گیرند ، صحبت می کنند یا حتی پس از اینکه به آنها گفته شد که متوقف شوند ، می دوند. متخصصان آنها را بیش فعال توصیف می کنند.

این بچه ها عمداً اینگونه رفتار نمی کنند. آنها نیاز به ادامه حرکت دارند و هنوز مهارت مدیریت آن را پیدا نکرده اند.

برخی افراد بچه های بیش فعال را می بینند و قضاوت می کنند. آنها ممکن است فکر کنند این یک مشکل است یا اینکه کودک فقط بی ادب است. آنها همچنین ممکن است نظراتی بدهند که باعث شود بچه ها (یا شما) احساس شرم کنند.

اگر کودک شما مدام در حرکت است ، ممکن است در مورد رفتاری که می بینید تعجب کنید. درباره بیش فعالی در کودکان بیشتر بدانید.

کودک بیش فعال چه رفتارهایی دارد؟
کودک بیش فعال چه رفتارهایی دارد؟

رفتاری بیش فعال که ممکن است شاهد آن باشید

در اینجا چند نمونه از مواردی که کودکان بیش فعال ممکن است مرتباً انجام دهند وجود دارد:

هنگام بازی میدوند و فریاد میزنند ، حتی اگر داخل خانه باشند

وسط کلاس بایستید و در حین صحبت معلم راه برود

خیلی سریع حرکت کند

خیلی زیاد بازی کنید و به طور تصادفی به بچه های دیگر یا خودشان آسیب برسانید

بیش فعالی می تواند در سنین مختلف متفاوت به نظر برسد و از کودکی به کودک دیگر متفاوت است. در اینجا برخی از رفتارهایی وجود دارد که فراتر از دویدن و پریدن از اطراف می توانید ببینید:

به نظر می رسد دائماً صحبت میکنند

به طور مکرر حرف دیگران را قطع می کند

به سرعت و اغلب ناشیانه تغییر مکان میدهد

حتی در حالت نشسته نیز به حرکت خود ادامه می دهد

تمایل دارد همه چیز را برداشته و با آن بازی کند

حتی نشستن برای غذا خوردن هم برایش مشکل است

چه عواملی می تواند باعث بیش فعالی شود؟

بیش فعالی این نیست که یعنی بچه بسیار فعال است.

نکته ای که باید با بیش فعالی در نظر گرفت سن است. طول می کشد تا بچه ها مهارت های لازم برای کنترل رفتار خود را پیدا کنند. همچنین ، همه بچه ها با یک سرعت رشد نمی کنند. ممکن است یک کودک در ۴ سالگی خویشتن داری خوبی داشته باشد در حالی که کودک دیگر تا ۶ سالگی اینگونه نباشد.

اما نکته ای پیش می آید که اکثر بچه های یک گروه سنی از مهارت های خودتنظیمی مشابهی برخوردارند.

یکی از دلایل اصلی بیش فعالی ADHD است ، یک بیماری شایع که ناشی از اختلاف در مغز است.

بیش فعالی یکی از علائم اصلی ADHD است. ADHD با بزرگتر شدن بچه از بین نمی رود ، اما قطعه بیش فعالی اغلب اتفاق می افتد ، یا شدت آن کمتر می شود. این اغلب در نوجوانی اتفاق می افتد.

همچنین برخی شرایط پزشکی و بهداشت روانی وجود دارد که می تواند باعث رفتار بیش فعال شود. مشکلات تیروئید ، کمبود خواب ، اضطراب و ناراحتی ذهنی مرتبط با مواردی مانند سو استفاده می تواند منجر به بیش فعالی شود. شروع بلوغ می تواند باعث بیش فعالی بچه ها نیز شود.

چه چیزی می تواند به بهبود بیش فعالی کمک کند؟

کودک بیش فعال
کودک بیش فعال چه رفتارهایی دارد؟

از طریق بازیها ، ورزشها ، کارهای بدنی و فعالیتها روشهای زیادی برای فعال ماندن به فرزندتان بدهید. حتی می توانید برنامه هایی را امتحان کنید که به بچه ها کمک می کند خودکنترلی ایجاد کنند.

اگر فرزند شما در نشستن برای مشق شب یا شام مشکلی دارد ، قبل از شروع یک فعالیت تکراری را برای کودک خود پیدا کنید تا پنج تا ۱۰ دقیقه انجام دهد. جستجوی کلمات ، جدول کلمات متقاطع ، اره منبت کاری  و … برای این کار مناسب است.

و اگر فکر می کنید فرزند شما ممکن است به ADHD مبتلا باشد ، مراحلی وجود دارد که می توانید برای کشف این موضوع انجام دهید. اولین قدم خوب شناختن سایر علائم ADHD و یادداشت برداری درباره آنچه می بینید است.

به دنبال الگوهای رفتاری کودک خود باشید

کودک شما چه زمانی بیش از حد بیش فعال به نظر می رسد؟ بیش فعالی چه شکلی است؟ به عنوان مثال ، ممکن است به صورت بی قراری ، کج خلقی یا صحبت مداوم نشان داده شود. دانستن این الگوها به شما کمک می کند اگر با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا معلم کودک خود صحبت کنید ، خاص باشید.

معلم فرزند شما منبع خوبی برای جمع آوری اطلاعات است. با معلم ارتباط برقرار کنید تا درک کنید در کلاس چه اتفاقی می افتد. همچنین می توانید دریابید که معلم نکاتی را می تواند در خانه امتحان کنید.

بیش فعالی می تواند برای کل خانواده سخت باشد. یک کار مهم که می توانید انجام دهید این است که به کودک خود کمک کنید تا احساس بد و شرمندگی نداشته باشد.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا