جالبه ؛)

چرا بعضی بچه ها دیر حرف میزنند

چرا بعضی بچه ها دیر حرف میزنند

امیدواریم از خواندن این مطلب، ((چرا بعضی بچه ها دیر حرف میزنند)) لذت ببرید و برایتان مفید باشد،از همراهی شماسپاسگذاریم.

مانند سایر مهارت ها، سنی که بچه ها زبان می آموزند و شروع به صحبت می کنند متفاوت است. بسیاری از نوزادان قبل از اولین سال تولد خود کلماتی مانند، ماما و دادا را به زبان می آورند. بیشتر کودکان نوپا تا ۱۸ ماهگی می توانند حدود ۲۰ کلمه بگویند. اما اگر یک کودک ۲ ساله هنوز صحبت نمی کند یا فقط دو کلمه را با هم ترکیب می کند به احتمال زیاد دچار تاخیر گفتاری یا تاخیر زبانی شده است.

تفاوت گفتار و زبان در چیست؟

  • گفتار، بیان کلامی زبان است و شامل نحوه شکل گیری صداها و کلمات است.
  • زبان کل سیستم ارائه و کسب اطلاعات به روشی معنی دار است. منظور از زبان فهمیدن و فهمیده شدن از طریق ارتباطات کلامی، غیر کلامی، و نوشتاری است.

علائم تأخیر گفتار

اگر کودک قان و قون نمی کند و صدا تولید نمی کند، می تواند اولین علامت تأخیر گفتار باشد.

تا ۱۸ ماهگی ، بیشتر نوزادان می توانند از کلمات ساده ای مانند “ماما” یا “دادا” استفاده کنند.

علائم تاخیر در گفتار در کودکان نوپای بزرگتر عبارتند از:

  • سن ۲ سالگی : حداقل ۲۵ کلمه استفاده نمی کند
  • سن ۲٫۵ سالگی : از عبارات دو کلمه ای یا ترکیب اسمها- فعل استفاده نمی کند
  • سن ۳ سالگی : حداقل ۲۰۰ کلمه استفاده کند ، نام اشیایی که لازم دارد را نمی برد.
  • هر سنی: قادر به گفتن کلماتی که قبلاً آموخته نیست.

دلایل دیر حرف زدن کودک

اینکه کودکی هنوز حرف نمی‌زند و یا دیرتر از همسالان خود شروع به صحبت می‌کند، دارای دلایل مختلفی است که برخی از آن‌ها به شرح زیر هستند:

_معیوب بودن سیستم تکلم کودک مانند وجود مشکل در زبان یا سقف دهان.

_وجود مشکل در مغز و ابتلا به اختلالات عصبی که در این حالت ارتباط بین مغز و سیستم کلامی ایجاد نمی‌شود بنابراین کودک در استفاده از لب، زبان و فک خود برای حرف زدن دچار مشکل است؛ این کودکان در دسته‌ی کودکان استثنایی محسوب می‌شوند و نیاز به مراقبت‌ها و آموزش‌های ویژه دارند.

_داشتن یک مشکل شنیداری؛ اگر کودکی دچار مشکل گفتاری است حتما باید از نظر شنیداری نیز مورد بررسی قرار گیرد. عفونت گوش بر روی دیر حرف زدن کودک تأثیر می‌گذارد.

_ مشکلات اضطرابی کودک؛ ممکن است اضطراب و استرس در کودکان مانع از طی شدن مراحل رشد کودک بشود. از جمله اختلالات اضطرابی در کودکان عبارتند از؛ اختلال اضطراب اجتماعی کودک، اضطراب جدایی در کودکان و اضطراب فراگیر کودکان.

پیشگیری از دیر حرف زدن کودک

چرا بعضی بچه ها دیر حرف میزنند
چرا بعضی بچه ها دیر حرف میزنند

۱٫با کودک خود زیاد صحبت کنید

برای پیشگیری و درمان دیر حرف زدن در کودکان لازم است زیاد با او صحبت کنید. بهتر است والدین هر دو از دوران نوزادی با کودک خود ارتباط برقرار کنند و در موقعیت‌های مختلف با او حرف بزنند.

۲٫کتاب بخوانید

از همان دوران نوزادی می‌توانید برای کودک خود کتاب داستان بخوانید. بهتر است این کتاب‌ها عکس‌های زیادی داشته‌باشند تا کودک را به نگاه کردن به آن‌ها تشویق کند.

۳٫با کودک خود بازی کنید

یادگیری زبان و کلام در صورتی می‌تواند موفقیت آمیز باشد که به کودک لذت بدهد. هنگام حرف زدن با کودک و آموزش به او، از بازی و تفریح استفاده کنید. هنگام حرف زدن او را در آغوش بگیرید و با او ارتباط چشمی برقرار کنید.

۴٫از آهنگ و ترانه استفاده کنید

اغلب کودکان کلمات و جملات را با شعر بهتر یاد می‌گیرند و بیشتر به ذهن می‌سپارند. هنگام حرف زدن با کودک از ریتم و آهنگ استفاده کنید و همزمان دست و پای خود را حرکت دهید. توجه همزمان کودک به صدا و حرکات شما، چشم و گوش او را به طور همزمان فعال می‌کند و از این طریق بهتر می‌تواند جملات و کلمات را یاد بگیرد.

گفتار درمانی چگونه به فرزند شما کمک می کند؟

گفتار درمانگر برای بهبود مهارتهای گفتاری و زبانی با فرزند شما کار خواهد کرد و به شما خواهد گفت در منزل چه کار هایی انجام دهید که به بهبود فرزندتان کمک کند.

منبع:هنر زندگی،دکتر فرنازمحامدی،گفکار

[تعداد: 0   میانگین: 0/5]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا