پزشکی

۴ علت مهم برای پریود نامنظم

 پریود نامنظم

علی رغم این واقعیت که پریودهای نامنظم را می توان در دختران تازه به بلوغ رسیده طبیعی دانست ، اما چنین مسئله ای می تواند مشکلات پزشکی خاصی را در زنان بزرگسال بروز دهد. شرایط زیادی وجود دارد که می تواند باعث پریود نامنظم شود. به همین دلیل باید بدانید که حتی کوچکترین تغییر در چرخه قاعدگی می تواند نشانه نقص خاصی در سیستم تولید مثل باشد.

 اگر متوجه شده اید که قاعدگی شما نامنظم یا حتی از بین رفته است ، باید در اسرع وقت به متخصص زنان خود مراجعه کنید. فقط یک متخصص زنان می تواند مناسب ترین گزینه های درمانی را برای شما انتخاب کند. درک این نکته مهم است که هرچه زودتر درمان را شروع کنید ، خلاص شدن از شر وضعیت آسان تر خواهد بود. در این مقاله ، ما چهار دلیل نگران کننده از قاعدگی نامنظم را که باید بدانید جمع آوری کردیم.

۴ دلیل برای قاعدگی نامنظم

پریود نامنظم
علت پریود نامنظم

تخمدان پلی کیستیک PCOS

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) بیماری است که می تواند نه تنها چرخه قاعدگی را تحت تأثیر قرار دهد. با توجه به اینکه ناشی از عدم تعادل هورمونی است ، علائمی را در کل بدن ایجاد می کند. PCOS زمانی اتفاق می افتد که سطح هورمون های مردانه آندروژن یا تستوسترون در خانم ها افزایش یابد. به همین دلیل یک زن مبتلا به PCOS ممکن است علائم زیر را تجربه کند:

پریودهای نامنظم، آکنه، موهای زائد بدن ،افزایش وزن ، اگر حداقل برخی از علائم ذکر شده را مشاهده کرده اید ، باید برای تشخیص و درمان به متخصص زنان مراجعه کنید. همچنین باید بدانید که PCOS یکی از رایج ترین دلایل ناباروری محسوب می شود. واقعیت این است که منجر به تشکیل کیست های ریز در تخمدان ها می شود. این کیست ها در آزاد شدن تخمک تداخل ایجاد می کنند و به همین دلیل است که این مفهوم نمی تواند رخ دهد.

 فیبروم رحم و پولیپ

فیبروم رحم و پولیپ تومورهایی هستند که در رحم رشد می کنند. علی رغم این واقعیت که این دو شرایط اغلب اشتباه گرفته می شوند ، اما کاملاً متفاوت هستند. فیبروم رحم یک رشد خوش خیم است که می تواند در زنان در سن باروری ایجاد شود. همچنین در هنگام یائسگی وقتی سطح استروژن کاهش می یابد ، می توانند از بین بروند.

پولیپ های رحم در پنج درصد موارد می توانند سرطانی شوند و بیشتر زنان بعد از ۴۰ سالگی مبتلا می شوند. هر دو این شرایط می توانند در چرخه قاعدگی طبیعی اختلال ایجاد کنند. پولیپ ها و فیبروم ها ممکن است باعث قاعدگی های نامنظم ، درد شدید لگن در طول دوره ها و خونریزی بین دوره ها شوند. با وجود این واقعیت که این شرایط به شدت خطرناک تلقی نمی شوند ، باید همیشه آنها را کنترل کنید زیرا ممکن است خیلی بزرگ شوند.

آندومتریوز

آندومتریوز یک وضعیت کاملا خطرناک است که بسیاری از زنان را در سراسر جهان مبتلا می کند. این اتفاق زمانی رخ می دهد که بافت آندومتر (پوشش داخلی رحم) بر روی اندام های لگن رشد می کند. باید بدانید که آندومتر که به اندام های دیگر منتقل می شود ، همچنان توانایی ریزش آن را در طول دوره ها حفظ می کند و ممکن است علائم شدیدی ایجاد کند.

اگر زنی به آندومتریوز مبتلا باشد ، ممکن است قاعدگی شدید ، پریودهای طولانی مدت و نامنظم ، لکه بینی بین پریود و درد در هنگام رابطه جنسی را نیز تجربه کند. متاسفانه ، هیچ درمانی برای آندومتریوز وجود ندارد اما می توانید علائم آن را کنترل کرده و پیشرفت آن را متوقف کنید. در صورت تشخیص آندومتریوز ، پزشک ممکن است شما را تحت درمان هورمونی ، استفاده از داروهای ضد درد یا جراحی قرار دهد.

 علت پریود نامنظم
قاعدگی نامنظم

 عفونت ها

تعداد زیادی عفونت وجود دارد که می تواند بر سیستم تولید مثل زنان تأثیر بگذارد. اکثر آنها از راه مقاربتی منتقل می شوند در حالی که برخی دیگر می توانند دلایل دیگری داشته باشند. به عنوان مثال ، اگر خانمی تامپون را فراموش کند ، می تواند شروع به پوسیدگی و تجمع باکتری ها کند. در نتیجه ، ممکن است به واژینیت یا سایر عفونت ها مبتلا شود.

با این حال ، قاعدگی های نامنظم بیشتر توسط STI ایجاد می شوند. در صورت عدم درمان ، بسیاری از STI ها ممکن است به بیماری التهابی لگن (PID) تبدیل شوند. این شرایط به معنای التهاب اندام های لگن است که معمولاً در چرخه قاعدگی تداخل ایجاد می کند. دوره ها ممکن است نامنظم یا دیررس باشند که این امر همچنین می تواند بر احتمال بارداری تأثیر بگذارد.

 

[تعداد: 0   میانگین: 0/5]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا