مذهبی

نماز حاجت چیست و چگونه خوانده میشود؟

نماز حاجت چیست و چگونه خوانده میشود؟

امیدواریم از خواندن این مطلب، ((نماز حاجت چیست و چگونه خوانده میشود؟)) لذت ببرید و برایتان مفید باشد،از همراهی شماسپاسگذاریم.

نماز حاجت یکی از روشهای دعا و خواستن حاجت از خداوند است و خداوند دوست دارد که بنده اش خواسته اش را فقط از او بخواهد. خداوند متعال بنا به رحمت بی‌اندازه‌اش، به بندگان خود وعده داده است تا خواسته‌های آنها را برآورده سازد. در قرآن کریم آمده است: «ادْعُونی‏ أَسْتَجِبْ لَکُم‏؛ بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را» و نیز «و إِذا سَأَلَکَ عِبادی عَنِّی فَإِنِّی قَریبٌ أُجیبُ دَعْوَه‌ًَْ الدَّاعِ إِذا دَعانِ‏؛ و آن هنگام که بندگانم از تو دربارۀ من پرسیدند؛ پس[بدانند] من نزدیکم! اجابت می‌کنم خواستۀ‌ درخواست‌کنندگان را آن هنگام که مرا بخوانند».

نماز حاجت

۱-نماز حضرت خضر (ع) را برای برآورده شدن حاجات:

نماز حضرت خضر نبی که به نام (صلاه لالف الحاجه) معروف است به معنای ( نماز برای هزار حاجت ) و نماز حضرت خضر دارای آثار و برکات زیادی دارد، از علمای زیادی هم نقل شده که با این نماز به حاجت های خور دست یافتیم و به حقایقی از حکمت الهی دسترسی پیدا کردیم.

نماز حضرت خضر دو رکعت است:

رکعت اول: سوره حمد و ۱۰ مرتبه سوره کافرون

رکعت دوم: سوره حمد و ۱۰ مرتبه سوره توحید

و بعد از تمام شدن نماز به سجده بروید و بخوانید:

۱۰ مرتبه صلوات

۱۰ مرتبه (سُبْحانَ اللَّهِ والحمدلله ولااله الاالله وَ اللَّهِ اکبر وَ لَا حَوْلَ وَ لَا قَوِّهِ الابالله العلی العظیم )

۱۰مرتبه (رَبَّنا آتِنا فی الدنیا حُسْنِهِ وَ فی الآخره حُسْنِهِ وَ قِنا عَذابَ النَّارِ )

حالا میتوانید حاجت خود را بخواهید.

۲-نماز حاجت مخصوص روز پنج شنبه

از آیت اله بهجت(ره) سوال شد :کدامیک از نمازها که برای حاجت ذکر شده از همه بهتر است ایشون فرمودند: نماز روز پنج شنبه

در روز پنج شنبه از صبح تا غروب هر وقت بتواند چهار رکعت نماز بخواند دو رکعتى در رکعت اول بعد از حمد یازده مرتبه قل هو اللّه احد و در رکعت دوم بعد از حمد بیست و یک مرتبه سوره قل هو اللّه احد را و پس از سلام نماز پنجاه و یک مرتبه قل هو اللّه احد و پنجاه و یک مرتبه صلوات بر حضرت رسول . بعد به سجده رفته ، صد مرتبه یا اللّه بگوید و حاجتش را از خدا بخواهد که ان شاء اللّه مستجاب است و بعد از خاتمه چهار رکعت نماز و تسبیح حضرت زهرا سلام اللّه علیها را فراموش ننماید.

۳-نماز حاجات

در کتاب تحفه المهدویه مکتوب شده است که از برای حوائج خوانده شود و آن چهار رکعت است:

در هر رکعت به یک سلام در رکعت اول بعد از حمد بیست و پنج مرتبه بگوید:

(افوض امری الی اللّه ان اللّه بصیر بالعباد)

و در رکعت دوم بعد از حمد بیست و پنج مرتبه

(لا اله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین فاسبجبناله و نجیناه من الغم و کذلک ننجی المومنین)

و در رکعت سوم بعد از حمد بیست و پنج مرتبه بگوید:

(حسبی اللّه و نعم الوکیل)

و در رکعت چهارم بعد از حمد بیست و پنج مرتبه

(لا حول و لا قوه الا باللّه العلی العظیم)

و پس از نماز بیست و پنج مرتبه صلوات بفرستد و حاجتش را از خدا بخواهد.

نماز حاجت چیست و چگونه خوانده میشود؟
نماز حاجت چیست و چگونه خوانده میشود؟

 

۴-نماز توسّل به حضرت زهرا(سلام الله علیها)

در روایتى از امام صادق(علیه السلام) آمده است که هرگاه حاجت مهمّى داشته باشى به گونه اى که از نظر روحى در فشار شدید باشى، دو رکعت نماز بخوان و پس از نماز، سه بار تکبیر و سپس تسبیح حضرت زهرا(علیها السلام) را بگو، آنگاه به سجده برو و صد مرتبه بگو:

«یا مَوْلاتى فاطِمَهُ اَغیثینى»

سپس سمت راست صورت را بر زمین بگذار و همین جمله را صد بار بگو، بار دیگر به سجده برو و همین جمله را صد و ده مرتبه بگو، (مجموعاً ۳۱۰ بار مى شود) سپس حاجت خود را از خداوند بخواه که ان شاءاللّه برآورده مى سازد و حضرت زهراى مرضیّه(علیها السلام) ان شاءاللّه در پیشگاه خداوند براى برآمدن آن حاجت، شفاعت خواهد نمود.

۵-نماز حاجت حضرت موسی بن جعفر (ع)

نماز حضرت باب الحوائج به جهت براورده شدن حاجات خوانده میشود.

در کتاب منتخب الادعیه از فاضل یزدی مکتوب است برای برآورده شدن حاجات نماز حضرت باب الحوائج به جا آورده شود که آن ۲ رکعت است. در هر رکعت پس ازحمد دوازده مرتبه سوره توحید را خوانده و پس از نماز صد مرتبه صلوات بفرستد و بعد به سجده رفته و دوازده مرتبه بگوید:

اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ بِحَقَّ الْمَحْبُوسِ فی سِجْنِ هارُونَ اَنْ تَقْضِیَ حاجَتی

۶-نماز حاجت از امام رضا(ع)

حضرت امام رضا علیه السلام فرموده ‏اند: هرگاه دچار امر دشوارى شدى، دو رکعت نماز بخوان؛ در یک رکعت «حمد» و «آیه الکرسى» و در رکعت دیگر «حمد» و «إنّا أَنْزَلْناهُ فی لَیْلَهِ الْقَدْرِ»، سپس ‏قرآن را بردار و بالاى سر خود قرار بده و بگو: أَللَّهُمَّ بِحَقِّ مَنْ أَرْسَلْتَهُ إِلى خَلْقِکَ، وَبِحَقِّ کُلِّ ایَهٍ فیهِ، وَبِحَقِّ کُلِّ مَنْ‏ مَدَحْتَهُ فیهِ عَلَیْکَ، وَبِحَقِّکَ عَلَیْهِ، وَلا نَعْرِفُ أَحَداً أَعْرَفَ بِحَقِّکَ مِنْکَ،

خداوندا؛ به حقّ کسى که او را بسوى آفریدگانت فرستادى، و به حقّ هر آیه ‏اى که در آن است، و به حقّ‏ هر کسى که او را در آن مدح و ثناء گفتى و به حقّ تو بر او، و کسى را نمى‏ شناسیم که آشناتر به حقّ تو از خودت باشد.

ده ‏مرتبه: «یا سَیِّدی یا اَللَّهُ»، ده مرتبه: بِحَقِّ مُحَمَّدٍ، ده مرتبه: بِحَقِّ عَلِیٍّ، ده ‏مرتبه: بِحَقِّ فاطِمَهَ، ده مرتبه: بِحَقِّ الْحَسَنِ، ده مرتبه: بِحَقِّ الْحُسَیْنِ، ده‏ مرتبه: بِحَقِّ عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ، ده مرتبه: بِحَقِّ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ، ده مرتبه: بِحَقِّ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ، ده مرتبه: بِحَقِّ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ، ده مرتبه: بِحَقِّ عَلِیّ ‏بْنِ مُوسى، ده مرتبه: بِحَقِّ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ، ده مرتبه: بِحَقِّ عَلِیِّ بْنِ مُحَمَّدٍ، ده مرتبه: بِحَقِّ حَسَنِ بْنِ عَلِیٍّ، ده مرتبه: بِحَقِّ الْحُجَّهِ.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا