مذهبی

۲۲ بهمن سال ۵۷ دقیقا چه اتفاقی افتاد؟

روزهای دوازدهم تا بیست و دوم بهمن ماه سال ۱۳۵۷ تحولات بزرگی در ایران رخ داد که منجر به از بین رفتن نظام شاهنشاهی و روی کار آمدن حکومت جمهوری اسلامی ایران شد. در ادامه این مقاله ما مشخصا درباره روز ۲۲ بهمن سال ۵۷ مطالبی را به شما خوانندگان گرامی ارائه میدهیم.

وقایع روز ۲۲ بهمن سال ۵۷

اعلام بی طرفی ارتش

تهران و اغلب شهرستان‌ها همچنان صحنه جنگ خونین مردم و نیرو‌های مسلح بود. از غروب روز بیستم، کسی خیابان‌ها را ترک نکرده بود. درحالیکه حملات مردم مسلح به تمام مراکز قدرت رژیم شدیدتر می‌شد خبر رسید که ستاد ژاندارمری واقع در میدان بیست وچهار اسفند (انقلاب) به دست افراد نیروی هوایی، دریایی و مردم افتاده است. پس از ساعت‌ها زد و خورد، پادگان عشرت آباد به تصرف مردم در آمد و بر اثر حملات مردم به تسلیحات ارتش، کارخانه‌ها و انبار‌های اسلحه به دست مردم افتاد.

سرانجام درحالی که همه خیابان‌ها شاهد حضور جوانان مسلح بود، در ساعت ۳۰/۱۰ دقیقه صبح، شورای عالی ارتش با شرکت رئیس ستاد، وزیر جنگ واکثر فرماندهان تشکیل جلسه داد و پس از مذاکرات بسیار، طی اعلامیه‌ای بی طرفی ارتش را اعلام کرد:

«با توجه به تحولات اخیر کشور، شورای عالی ارتش در ساعت ده و نیم امروز بیست و دوم بهمن سال هزار و سیصد و پنجاه و هفت، به اتفاق آراء تصمیم گرفته شد که برای جلوگیری از هرج ومرج و خونریزی بیشتر، بی طرفی خود را در مناقشات سیاسی فعلی اعلام و به یگان‌های نظامی دستور داده شد به پادگان‌های خود مراجعت نمایند. ارتش ایران همواره پشتیبان ملت شریف و نجیب و وطن پرست ایران بوده و خواهد بود و از خواسته‌های ملت شریف با تمام قدرت پشتیبانی می‌نماید.»

ساعت ۱ بعد از ظهر ۲۲ بهمن سال ۵۷

همسوی تسخیر پادگان حشمتیه در پایتخت، مردم از سویی دیگر پادگان باغ شاه را نیز محاصره می‌کنند. تا جایی که کمیته مشترک که محل جنایت و شکنجه‌های دردناک ساواک به شمار می‌رفت مورد هجوم ملت ایران قرار می‌گیرد.ماموران ساواک در این رویارویی با مردم درگیر می‌شوند اما ساعت ۴ بعد از ظهر با ورود یکی از تانک‌های غنیمتی، زندان ساواک توسط مردم فتح می‌شود.

تعریف ساده جهاد تبیین به همراه ذکر مصادیق آن

فرار نخست وزیر بختیار از ایران

با اعلام بی‌طرفی نیروهای نظامی و ارتش، بختیار به عنوان نخست وزیر رژیم پهلوی فرار را بر قرار ترجیح داد. طبق اخبار مطبوعات وقتی مردم در ۲۲ بهمن دفتر نخست وزیری طاغوت را محاصره می‌کنند او خود را به دانشکده افسری رسانده و سپس با بالگرد اقدام به فرار می‌کند تاجایی که بعد از ۶ ماه زندگی مخفیانه سرانجام از کشور خارج می‌شود.

22 بهمن سال 57 دقیقا چه اتفاقی افتاد؟
22 بهمن سال ۵۷ دقیقا چه اتفاقی افتاد؟

در ۲۲ بهمن سال ۵۷ رادیو به دست مردم افتاد

بعداز ظهر روزیک شنبه ، حدود ساعت ۶ ابتدا مرکز رادیو و سپس جام جم به دست نیروهای انقلابی افتاد. صادق قطب زاده به ریاست صدا و سیمای ایران منصوب شد. بعد از تسخیر رادیو و تلویزیون سر انجام گوینده رادیو پیامی را که از جانب آیت الله طالقانی به دست او رسیده می‌خواند: «امروز به همت مردانه ملت، آخرین دژهای استبداد فروریخت. اینجا تهران است، صدای راستین ملت ایران، صدای انقلاب…»

پیام امام خمینی (ره) پس از پیروزی مردم

امام خمینی طی پیامی خطاب به مردم گفتند: توجه داشته باشید که انقلاب ما از نظر پیروزی بر دشمن هنوز به پایان نرسیده است. دشمن از انواع وسایل و دسایس بهره مند است و توطئه ها در کمین است. تنها هوشیاری و انضباط انقلابی و اطاعت از فرمان های رهبری و دولت موقت اسلامی است که توطئه ها را نقش بر آب می سازد … با دولت موقت اسلامی همکاری نمایید تا با حول و قوه الهی هر چه زودتر با همکاری یکدیگر ایران اسلامی آباد و آزاد را مورد غبطه جهانیان بسازیم.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 3.7]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا