روانشناسی

۱۰ اثر مضر استرس بر ذهن و بدن

۱۰ اثر مضر استرس بر ذهن و بدن

امیدواریم از خواندن این مطلب، ((۱۰ اثر مضر استرس بر ذهن و بدن)) لذت ببرید و برایتان مفید باشد،از همراهی شماسپاسگذاریم.

استرس اغلب مضر است و معمولاً به عنوان چیزی که باید از آن اجتناب شود ، مشاهده می شود. در حقیقت ، میزان استرس مناسب و متعادل می تواند با افزایش انگیزه ، تمرکز و توجه به عملکرد برای فرد سودمند باشد.اما اگر این استرس کنترل نشود اثرات بدی بر جسم و روح دارد حالا موارد زیر را بخوانیم تا اگر ما هم گرفتار این مشکلات هستیم حتما به فکر درمان استرس باشیم. اثر استرس بر ذهن و بدن را در ادامه مطلب بخوانید.

اثر استرس بر ذهن و بدن

با این حال ، اگر استرس بدون مراقبت رها شود ،می تواند طاقت فرسا شود ، و در نتیجه باعث عدم تولید و حتی اثرات مخرب بر سلامت کلی جسمی و روانی فرد شود.

خبر خوب این است که چندین روش عملی و ساده برای شناسایی و رفع علائم استرس وجود دارد ، که می تواند بار زندگی روزمره را برداشته و زندگی شادتر ، سالم تر و رضایت بخشی را تسهیل کند.

بیایید نگاهی به نحوه عملکرد استرس و اثرات مضر استرس که ممکن است در سلامت جسمی و روانی شما تداخل ایجاد کند بیندازیم و با هم آنها را بخوانیم.

10 اثر مضر استرس بر ذهن و بدن۱- اضطراب

اصطلاح “استرس” اغلب به جای “اضطراب” به کار می رود. با این حال ، استرس بیشتر یک احساس است و اضطراب بیشتر یک حالت ذهنی است که شامل ترس یا پیش بینی تهدید است. برانگیختگی اضطراب آمیز ، دعوا یا پاسخ گریز را فعال می کند که در نتیجه هورمون های استرس را فعال می کند.

سطح پایین استرس یک واکنش سالم در برابر وقایع تهدید کننده یا طاقت فرسا است و در واقع می تواند فرد را به یک اقدام تولیدی ترغیب کند.

۲- تحریک پذیری و  عصبانیت

استرس می تواند منجر به علائم عصبانیت و تحریک پذیری شود.
استرس و تحریک پذیری تمایل دارند که دست به دست هم دهند. هرچه استرس طاقت فرسا بیشتر شود ، احتمال اینکه قسمت منطقی مغز بر قسمت عاطفی مغز غلبه کند ، کمتر می شود ، در نتیجه باعث می شود که احساس “کنترل” در واکنش های عاطفی فرد وجود نداشته باشد.

هورمون های استرس ، به ویژه آدرنالین ، معمولاً  هنگام مواجهه با یک تهدید شناخته می شوند ، قدرت و استقامت باورنکردنی ایجاد می کنند.

اگر مغز منطقی دیگر نتواند پریشانی واقعی و خیالی را تشخیص دهد ، حتی تعاملات خوش خیم ممکن است تهدیدآمیز تلقی شود. این می تواند باعث واکنشهای عاطفی “غیرقابل کنترل” پر از آدرنالین شود ، مانند تحریک پذیری شدید یا عصبانیت کنترل نشده.

چنین انفجارهای عاطفی به احتمال زیاد در سایر زمینه های مهم مانند روابط اجتماعی و عملکرد شغلی نیز اثر میگذارد.

۳- افسردگی و عدم تحرک

استرس ، به ویژه هنگامی که طولانی مدت باشد ، می تواند توجه فرد را به خود جلب کند و فرصتی برای گشتن در اطراف و لذت بردن از محیط اطراف را از او بگیرد.

علاوه بر این ، نشخوار فکری – تمرکز مداوم و تکراری روی یک واقعه یا شرایط خاص- اتفاق می افتد ، که افکار شخص را در پریشانی یا شرایط ناگوار فعلی “به دام می اندازد”.

افسردگی و بی حرکتی نتیجه استرس است ، همراه با اختلال عملکرد بعدی ، مانند کاهش کیفیت کار ، فرسودگی شغلی ، کناره گیری از خانواده و دوستان ، کاهش میل جنسی و …

۴- اثر استرس بر حافظه

10 اثر مضر استرس بر ذهن و بدناسترس معمولاً فضای قابل توجهی در مغز اشغال می کند و فضای و انرژی کمی برای حافظه باقی می گذارد.

باز هم ، این مربوط به سطح هورمون های استرس در بدن است. سطح متوسط ​​استرس می تواند حافظه را تقویت کند. با این حال ، سطح بالای استرس حافظه را مختل می کند.

تحقیقات نشان می دهد که استرس شدید برای مدت طولانی می تواند خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر را افزایش دهد. 

۵- مشکلات قلبی عروقی

استرس به طور مستقیم بر قلب تأثیر می گذارد. هورمون های استرس ، به ویژه کورتیزول ، سطح قند خون ، کلسترول و نوع خاصی از چربی را افزایش می دهد که خطر بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

همچنین ، شرایط قلبی موجود به ویژه با استرس تشدید می شود ، که می تواند منجر به فشار خون بالا و در برخی موارد حملات قلبی شود.

بنابراین ، مدیریت استرس یک مولفه فوق العاده مهم در حفظ سلامت قلب است.

ادامه مطلب اثر استرس بر ذهن و بدن:

۶- اثر بعدی استرس ،نقص ایمنی

استرس طولانی مدت می تواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند.
سیستم ایمنی بدن به دفاع بدن در برابر بیماری اختصاص دارد. در شرایط استرس ، سلولهای مسئول حفظ سیستم ایمنی بدن کاهش می یابند که این باعث افزایش آسیب پذیری در برابر بیماری می شود.

علاوه بر این ، هورمون های استرس برای محافظت از بدن ترشح می شوند. آنها بلافاصله منابع عضلانی و احساسی بدن را فعال می کنند تا واقعه ناراحت کننده را برطرف کنند و بدن به سرعت به تعادل برسد.

هنگامی که سطح شدید استرس برای مدت زیادی ادامه یابد ، هورمون های استرس به طور پیوسته به ارسال پیام برای دفاع از خود ادامه می دهند. این افزایش طولانی مدت در برانگیختگی بر اندام های داخلی اثر می گذارد و در نهایت به عنوان یک بیماری جسمی بیان می شود.

۷- تنش عضلانی

هورمون های استرس ترشح می شوند و آنها با عضلات ارتباط برقرار می کنند و به آنها می گویند برای آماده شدن برای مقابله با استرس ، تنش کنند.

وقتی بدن به انگیزه فعال شدن پاسخ ندهد ، انرژی در عضلات ذخیره می شود و باعث درد می شود.

۸- سردرد

سردرد شکایت شایع استرس است. در حالی که دلیل واقعی اتصال آنها هنوز مورد بحث است ، اما منطقی است که افزایش جریان خون در مغز می تواند همان تغییراتی را ایجاد کند که باعث سردردهای میگرنی می شود.

همچنین ، مشابه تنش عضلانی ، تجمع استرس و انرژی ناشی از استرس حل نشده می تواند باعث سردرد شود.

تا زمانی که نتوانید به طور مناسب با عامل نگرانی مقابله کنید ، هورمون های استرس به سردرد و سایر بیماری های جسمی و روحی دامن می زنند.

ادامه مطلب اثر استرس بر ذهن و بدن:

۹- افزایش وزن ناشی از استرس

 استرس طولانی مدت معمولاً افزایش وزن را به همراه دارد. گاهی اوقات از غذا بعنوان منبع راحتی استفاده می شود که می تواند برای برخی افراد تأثیرات اترس را کاهش دهد که البته خود این شیوه مدیریت در استرس غلط است.

هورمون استرس ، کورتیزول ، در درجه اول در شکم ذخیره می شود. وقتی استرس کوتاه مدت باشد ، کورتیزول به احتمال زیاد باعث مشکلات معده مانند اسهال و استفراغ می شود.

با این حال ، در صورت استرس طولانی مدت ، کورتیزول جمع می شود و در شکم جمع می شود و باعث افزایش وزن می شود.

یک رژیم غذایی سالم ، همراه با فعالیت بدنی منظم ، می تواند استرس را کاهش دهد .

۱۰-بی خوابی

استرس اغلب می تواند منجر به بی خوابی شود.
بی خوابی به عنوان ناتوانی در به دست آوردن خواب رضایت بخش تعریف می شود ، که باعث پریشانی در عملکرد روزانه می شود. استرس شدید هم می تواند منجر به بی خوابی شود و هم نتیجه آن باشد.

ویژگی های معمول استرس ، مانند وسواس هاس فکری ، عدم تمرکز ، می تواند باعث خواب ناخوشایند شود.

کمبود خواب رضایت بخش می تواند باعث افزایش پریشانی در طول روز شود و در فعالیت های روزمره تداخل ایجاد کند.

خواب در عملکرد روزمره بسیار مهم است ، زیرا بدن برای بازگرداندن سلولهای حیاتی و مواد مغذی بدن به خواب آرام و کافی متکی است. وقتی بدن از این فرصت ترمیم برخوردار نباشد ، می تواند به شدت رنج ببرد و سایر شرایط پیشین را بدتر کند.

[تعداد: 0   میانگین: 0/5]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا