روانشناسی

همه چیز درباره هیپنوتیزم و انواع آن

هیپنوتیزم چیست؟

هیپنوتیزم یک حالت ذهنی مانند خلسه است که در آن افراد افزایش توجه ، تمرکز و پیشنهاد پذیری را تجربه می کنند. در حالی که هیپنوتیزم غالباً به عنوان یک حالت خواب مانند توصیف می شود ، اما بهتر است به حالت توجه متمرکز و تخیلات زنده بیان شود. افرادی که حالت هیپنوتیزم دارند غالباً خواب آلود و به نظر می رسند ، اما در حقیقت ، آنها بیش از حد آگاهی دارند.حالا که فهمیدیم هیپنوتیزم چیست ،با خواندن ادامه مطلب میفهمیم هیپنوتیزم چگونه انجام میشود؟

در حالی که افسانه ها و باورهای غلط زیادی وجود دارد ، هیپنوتیزم یک فرایند کاملاً واقعی است که می تواند به عنوان ابزاری درمانی مورد استفاده قرار گیرد. نشان داده شده است که هیپنوتیزم دارای فواید پزشکی و درمانی است ، به ویژه در کاهش درد و اضطراب. حتی گفته شده است که هیپنوتیزم می تواند علائم زوال عقل را کاهش دهد.

هیپنوتیزم چگونه انجام میشود؟

هیپنوتیزم هدایت شونده: این نوع هیپنوتیزم شامل استفاده از ابزاری مانند دستورالعمل های ضبط شده و موسیقی برای القای حالت خواب آور است. سایت های آنلاین و برنامه های تلفن همراه اغلب از این نوع هیپنوتیزم استفاده می کنند.

هیپنوتیزم درمانی: هیپنوتیزم درمانی استفاده از هیپنوتیزم در روان درمانی است و توسط پزشکان مجاز و روانشناسان برای درمان بیماری هایی از جمله افسردگی ، اضطراب ، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلالات خوردن انجام می شود.

خودهیپنوتیزم: خودهیپنوتیزم فرایندی است که وقتی شخص حالت هیپنوتیزم خود را القا می کند رخ می دهد. این ماده اغلب به عنوان ابزاری برای کمک به خود برای کنترل درد یا کنترل استرس استفاده می شود.

هیپنوتیزم چیست؟
هیپنوتیزم چیست؟

نحوه استفاده از خود هیپنوتیزم برای مدیریت استرس

چرا ممکن است شخصی تصمیم بگیرد که هیپنوتیزم را امتحان کند؟ در بعضی موارد ، ممکن است افراد برای کمک به مقابله با درد مزمن یا تسکین درد و اضطراب ناشی از اقدامات پزشکی مانند جراحی یا زایمان ، به دنبال هیپنوتیزم بروند.

موارد زیر فقط چند مورد از کاربردهای هیپنوتیزم است که با تحقیق نشان داده شده است: 

تخفیف علائم مرتبط با سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
کنترل درد در طی اقدامات دندانپزشکی
از بین بردن یا کاهش شرایط پوستی از جمله زگیل و پسوریازیس
مدیریت برخی علائم ADHD
درمان بیماری های مزمن درد مانند آرتریت روماتوئید
درمان و کاهش درد هنگام زایمان
کاهش علائم زوال عقل
کاهش حالت تهوع و استفراغ در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی

از هیپنوتیزم همچنین برای کمک به افرادی که تغییراتی در رفتار دارند مانند ترک سیگار ، کاهش وزن یا جلوگیری از خیس شدن تخت استفاده شده است.

ادامه مطلب هیپنوتیزم چیست؟

هیپنوتیزم چه تاثیری بر روی دارد؟

تجربه هیپنوتیزم می تواند به طور چشمگیری از یک فرد به فرد دیگر متفاوت باشد.

برخی از افراد هیپنوتیزم شده گزارش می کنند که در حین حالت خواب آور احساس جدا شدن یا آرامش شدید دارند در حالی که دیگران حتی احساس می کنند اقدامات آنها خارج از اراده آگاهانه آنها اتفاق می افتد. افراد دیگر ممکن است کاملاً آگاه و قادر به انجام مکالمه در هنگام هیپنوتیزم باشند.

آزمایش های محقق ارنست هیلگارد نشان داد که چگونه می توان از هیپنوتیزم برای تغییر چشمگیر ادراک استفاده کرد . پس از اینکه به یک فرد هیپنوتیزم شده دستور داد درد در بازوی خود احساس نکند ، بازوی شرکت کننده در آب یخ قرار گرفت. در حالی که افراد غیر هیپنوتیزم شده پس از چند ثانیه به دلیل درد مجبور بودند بازوی خود را از آب خارج کنند ، افراد هیپنوتیزم شده بدون اینکه درد داشته باشند می توانستند بازوهای خود را برای چند دقیقه در آب یخ زده بگذارند.
در حالی که بسیاری از افراد تصور می کنند که نمی توان هیپنوتیزم شد ، تحقیقات نشان داده است که تعداد زیادی از افراد بیش از آنچه فکر می کنند قابل هیپنوتیزم هستند.

تحقیقات نشان می دهد که:

بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از افراد به هیپنوتیزم پاسخ می دهند
تقریباً ۱۰٪ بزرگسالان را هیپنوتیزم کردن را غیرممکن می دانند.
کودکان تمایل بیشتری به هیپنوتیزم دارند.
افرادی که می توانند به راحتی جذب تخیل شوندبه  هیپنوتیزم بسیار پاسخگوی هستند.
اگر شما علاقه مند به هیپنوتیزم شدن هستید ، مهم است که به یاد داشته باشید که با ذهن باز به تجربه نزدیک شوید. افرادی که هیپنوتیزم را از نظر مثبت مشاهده می کنند ، واکنش بهتری نشان می دهند.

اگر شما به هیپنوتیزم درمانی علاقه دارید ، مهم است که به دنبال یک متخصص باشید که دارای اعتبار و تجربه استفاده از هیپنوتیزم به عنوان یک ابزار درمانی باشد.
هیپنوتیزم چیست؟
هیپنوتیزم چیست؟

عوارض احتمالی هیپنوتیزم:

در حالی که فراموشی ممکن است در موارد بسیار نادری اتفاق بیفتد ، اما مردم به طور کلی هر آنچه را که در هنگام هیپنوتیزم رخ داده است به خاطر می آورند. با این حال ، هیپنوتیزم می تواند تأثیر قابل توجهی بر حافظه بگذارد. فراموشی پس از هیپنوتیزم می تواند فرد را به فراموشی برخی موارد قبل یا هنگام هیپنوتیزم سوق دهد. با این حال ، این اثر به طور کلی محدود و موقتی است.

در حالی که می توان از هیپنوتیزم برای تقویت حافظه استفاده کرد ، اما تأثیرات آن در رسانه های مشهور به طرز چشمگیری اغراق شده است. تحقیقات نشان داده است که هیپنوتیزم منجر به تقویت یا دقت قابل توجه حافظه نمی شود ، و هیپنوتیزم در واقع می تواند منجر به ایجاد خاطرات کاذب یا تحریف شود.

علیرغم داستانهایی که در مورد افراد بدون رضایت آنها هیپنوتیزم می شود ، هیپنوتیزم نیاز به مشارکت داوطلبانه بیمار دارد. با این وجود افراد از نظر میزان هیپنوتیزم و قابل پیشنهاد بودن متفاوت هستند.

تاریخچه هیپنوتیزم

استفاده از حالت های معمول هیپنوتیزم مانند به هزاران سال قبل برمی گردد ، اما هیپنوتیزم در اواخر قرن هجدهم از کار پزشکی به نام فرانتس مسمر شروع به رشد کرد.

هیپنوتیزم در اواخر قرن نوزدهم در زمینه روانشناسی اهمیت بیشتری پیدا کرد و توسط ژان مارتین شارکو برای درمان زنانی که آن زمان به عنوان هیستری شناخته می شدند استفاده شد. این اثر بر روی زیگموند فروید و رشد روانکاوی تأثیر گذاشت.

به گفته هیلگارد ، افراد در حالت هیپنوتیزم دچار آگاهی شکاف می شوند که در آن دو جریان مختلف فعالیت ذهنی وجود دارد. در حالی که یک جریان آگاهی به پیشنهادهای هیپنوتیزور پاسخ می دهد ، جریان جداگانه اطلاعات را خارج از آگاهی آگاهانه فرد هیپنوتیزم شده پردازش می کند.

 

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا