روانشناسی

چگونه با شرایط استرس زا کنار بیاییم؟

چگونه استرس را کاهش دهیم؟

استرس باعث می شود ذهن و بدن شما هوشیار باشند ، این معمولاً به دلیل چیزی منفی یا غیرمنتظره است. احساس ناراحتی یا عدم آمادگی برای این رویداد می کنید و منجر به تجربه استرس خود می شوید.

چه عواملی باعث ایجاددشرایط استرس زاذمی شود؟

استرس می تواند از منابع مختلفی ناشی شود. برخی از آنها انتظار می رود ، مانند مهلت کاری در محل کار ، بار مالی یا شرایط دشواری که پیش بینی می کنید رخ دهد.سایر منابع استرس غیر منتظره هستند ، مانند بحران پزشکی ، اختلاف نظر با یکی از عزیزان یا بیماری همه گیر جهانی.

اساساً ، استرس زمانی رخ می دهد که احساس می کنید منابع طبیعی شما برای مدیریت یک وضعیت ناکافی است .

در این شرایط ، ذهن و بدن شما واکنش منفی نشان می دهند و شما  استرس را احساس می کنید.این را می توان به صورت طبیعی ، از طریق احساسات بدنی ، یا شناختی ، از طریق نگرانی ، دلهره یا ترس تجربه کرد.

اثرات استرس بر بدن و ذهن:

ذهن و بدن به هم پیوند خورده اند ، اما بحث در مورد علائم و نشانه های مختلفی که در هر سیستم رخ می دهد بسیار مهم است زیرا ممکن است در برخی افراد وقتی این علائم و نشانه ها از ذهن در مقابل بدن یا بالعکس بروز می کند ، بیشتر نمایان شود.

علائم و نشانه های شناختی / عاطفی استرس عبارتند از:

مشکل در تمرکز
فراموشی یا کم حافظه شدن
احساسی که گویی ذهن شما در حال مسابقه است و تمرکز همزمان بر روی هر کاری دشوار است
نوسانات خلقی
تحریک پذیری
افسردگی ، ناامیدی یا حتی افکار خودکشی

شرایط استرس زاعلائم و نشانه های بدنی استرس عبارتند از:

خستگی
سرگیجه
تنگی نفس یا درد قفسه سینه – در صورت مشاهده این علائم بسیار مهم است که به پزشک مراجعه کنید.

“سنگینی” مثل اینکه بدن شما روی آن وزنه دارد یا حرکت آن احساس سختی می کند

درد – در حالی که درد می تواند در اثر بیماری های مختلف ایجاد شود ، برخی از افراد احساسات بدنی خود را مانند احساس درد در ناحیه کمر یا گردن به صورت بدنی در می آورند یا منتقل می کنند.هر فرد از نظر نحوه بروز علائم و نشانه های استرس متفاوت است.

چگونه در شرایط غیرقابل اجتناب با استرس کنار بیاییم؟

بهترین راه برای درمان استرس پرهیز از استرس در صورت امکان است. این واقعیت برای بسیاری از افرادی که در جامعه ای پرسرعت و سریع زندگی می کنند ، همیشه واقعیت ندارد.مهمترین چیز یافتن راه هایی برای کاهش میزان استرس است.

این ممکن است به معنای تعیین مرزها در انواع وظایفی باشد که در محل کار به عهده می گیرید ، اجتناب از ایجاد موقعیت های بالقوه با روابط بین فردی یا تعیین محدودیت در تعداد وظایفی که بطور همزمان انجام می دهید.

هنگامی که آنچه را که می توانید انجام دادید تا میزان استرس خود را کاهش دهید ، گام مهم بعدی ارائه راهکارهایی برای مدیریت عوامل استرس زا است که اجتناب ناپذیر یا روتین هستند.

به عنوان مثال ،بعضی افراد هنگام حضور در جمع ختی کوچک هم دچار استرس میشوند. شما ممکن است نتوانید همیشه از آنها اجتناب کنید و ممکن است به راهکارهایی برای مدیریت و به حداقل رساندن استرس خود در این مدت نیاز داشته باشید.

راه حل هایی برای کنترل استرس :

محدود کردن زمان یا قرار گرفتن در معرض عوامل استرس زا – در این مثال ، شما ممکن است از حضور در جمع دچار استرس شوید شما میتوانید برای کم کرد استرس تان مدت زمان حضور در جمع را کاهش دهید.

درگیر کردن یک سیستم پشتیبانی – برای آماده سازی خود ، قبل از رویداد با یک دوست یا مشاور تماس بگیرید.

در صورت امکان استراحت کنید – بیرون بروید و نفس بکشید ، یا در صورت لزوم به خود فرصت دهید تا از کار خود جدا شوید.

نفس کشیدن! – این ممکن است خود توضیحی به نظر برسد ، اما افراد تمایل به نفس کشیدن سریع و کم عمق در هنگام استرس دارند ، که واکنش استرس را بیش از کمک به آن تشدید می کند. اگر احساس می کنید بیش از حد احساس فشار می کنید ، نفس های عمیق و طولانی بکشید و بر روی تنفس تمرکز کنید.

به دنبال کمک باشید – درمان می تواند در ارائه چشم انداز منابع استرسی که ممکن است از آن چشم پوشی کنید و به شما ابزار و استراتژی برای مقابله با این عوامل استرس زا حیاتی باشد.

عوارض عمده مرتبط با شرایط استرس زا

در نهایت ، استرس می تواند برای بدن سمی باشد. نشان داده شده است که قرار گرفتن در معرض استرس طولانی مدت باعث افزایش بیماری و به طور قابل توجهی طول عمر را کوتاه می کند.از منظر روانشناختی ، استرس طولانی مدت می تواند منجر به آندونی ، افسردگی ، اضطراب و وحشت شود.

به عنوان مثال ، هنگامی که برای مدت طولانی در معرض استرس قرار می گیرید ، احساس ناامیدی و یا درماندگی می کنید ، که به نوبه خود می تواند به احساس استرس بیشتر نیز کمک کند.

چگونه می توان به یک موقعیت استرس زا نزدیک شد و آرام ماند؟

بزرگترین عامل در مقابله موفقیت آمیز با استرس آگاهی است. غالباً ، در معرض استرس طولانی مدت می تواند حساسیت شما را نسبت به میزان استرس شما کاهش دهد و این می تواند توانایی شما را در کنار آمدن با استرس به طور موثر کاهش دهد.

۱- عوامل استرس زا را شناسایی کنید

مهمترین و مهمترین نکته این است که توجه کنید چه عوامل استرس زا در زندگی شما وجود دارد.

این کار را می توان با ارزیابی گذشته نزدیک یا حتی اسکن آینده انجام داد تا ببینید آیا مواردی ، افراد یا مکانهایی وجود دارد که می دانید ممکن است باعث استرس شما شوند.

۲- ذهن آگاهی

ذهن آگاهی برای مدیریت استرس بسیار مهم است.

آگاهی از آستانه خود از نظر استرس قابل کنترل در مقابل فشارهای غیرقابل کنترل ، رفتن به شرایط استرس زا که احساسات آماده شده و استفاده از ابزارهای مقابله ای (اعم از موارد ذکر شده در بالا یا سایر موارد) بخشی از ذهن آگاهی است.

این اقدامات به شما این امکان را می دهد که احساس کنترل بیشتری در شرایط داشته باشید و باعث می شود استرس در مقابل پایان ناپذیر و طاقت فرسا ، گذرا و قابل کنترل باشد.

۳-دوز و مدت زمان استرس را در نظر بگیرید

مورد دیگری که باید در نظر گرفت دوز و مدت زمان استرس است. یک دوز شدید استرس به دلیل وجود وجود آغاز و پایان ، که باعث می شود احساس کنترل پذیری بیشتری داشته باشد ، گاهی اوقات می تواند کنترل آن از یک فشار روانی طولانی مدت و سطح پایین راحت تر باشد.

چگونه استرس را کاهش دهیم؟نکات مفیدی برای کنترل شرایط استرس زا:

در اینجا چند کار وجود دارد که می توانید انجام دهید تا زندگی شما تا آنجا که ممکن است بدون استرس باشد:

۱٫ یک برنامه را دنبال کنید

روز خود را با یک برنامه ثابت و هر روز با همان ساعت خواب ، زمان صرف غذا و اوقات فراغت برنامه ریزی کنید.

پایبند بودن به یک روال ، نظم و ثباتی را در زندگی روزمره شما ایجاد می کند. به طور کلی با تمرکز بر آینده و احساس استرس نسبت به آینده غیرقابل پیش بینی ، احساس کنترل بیشتری خواهید کرد.

۲٫ ورزش کنید

فعال باشید تا ذهنتان از عوامل استرس زا دور نشود ، اما بخشی از روز خود را برای ورزش اختصاص دهید.

شما لازم نیست یک تمرین سخت و سخت انجام دهید. هر فعالیت سبک ، یوگا ، ایروبیک یا ورزش های قلبی انجام می شود.

مدت زمان و نوع تمرینی را که برای شما مناسب است انتخاب کنید ، اما حتماً آن را مرتباً انجام دهید. این به آزاد شدن اندورفین یا هورمون های شاد کمک می کند که می توانند سطح استرس شما را کاهش دهند در حالی که سلامت کلی جسمی و روانی شما را بهبود می بخشند.

۳٫ درگیر کارهایی شوید که باعث خوشحالی و آرامش شما می شود

فعالیت های تفریحی را که ذهن شما را آرام می کند و به شما لذت می بخشد ، امتحان کنید.

می توانید به موسیقی آرامش بخش گوش دهید ، کمی یوگا ، مدیتیشن یا تنفس عمیق انجام دهید ، یا باغبانی ، نوشتن ، نقاشی یا هر سرگرمی دیگری را که می تواند ذهن و انرژی شما را به جای فشار روانی متمرکز کند ، انجام دهید.

حرف آخر درباره مدیریت استرس در شرایط استرس زا:

از دوز و مدت زمان استرس زا خود مطلع باشید. اگر عوامل استرس زا در طولانی مدت را تجربه می کنید ، با استراتژی های آگاهانه حتی فعال تر عمل کنید.

حتی در دوزهای کم ، آماده بودن و فعال بودن از جنبه های اصلی مدیریت استرس است.

وقتی احساس غرق شدن و ناامیدی می کنید وقتی احساس غافل شدن می کنید یا احساس می کنید که عامل استرس زا از کنترل ما خارج است حتما با یک مشاور خوب در ارتباط باشید.

[تعداد: 0   میانگین: 0/5]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا