مذهبی

چند پرسش و پاسخ مذهبی

چند پرسش و پاسخ مذهبی

امیدواریم از خواندن این مطلب، ((چند پرسش و پاسخ مذهبی)) لذت ببرید و برایتان مفید باشد،از همراهی شماسپاسگذاریم.

چند پرسش و پاسخ مذهبی
چند پرسش و پاسخ مذهبی

۱٫صیغه نذر چیست؟

در نذر شرعی خواندن صیغه واجب است بنابراین اگر نذر شما فقط یک نیت قلبی بوده و صیغه نذر را بر زبان جاری نکرده اید اصلا عمل به چنین نذری واجب نیست – لکن اگر صیغه خوانده اید مثلا این طورگفته باشید ((برای خدا بر من واجب باشد که اگر حاجتم روا شد سفره طعامی تهیه کنم وبه مردم بدهم و ثوابش را به روح مطهر حضرت ابوالفضل علیه السلام هدیه نمایم )) دراین صورت بعداز برامدن حاجت باید به نذر عمل کنید .

۲٫مراتب اهل برزخ چگونه است؟

الف –  اهل ایمان بنا به رتبه ایمان در دنیا از پیامبران الهی علیهم السلام تا عموم اهل ایمان در بهشت خصوصی برزخی برتر تا بهشت دارالسلام برزخی هستند. این بهشت دارالسلام مرتبط با نجف اشرف و نگین بر جسته آن مضجع شریف حضرت مولی الموحدین امیرمؤمنان سلام الله علیه است .
ب  -برخی از ضعفای اهل ایمان در بهشت خصوصی برزخی پایینتری هستند . سنّی های صالح و غیر معاند با شیعه نیز در همین جرگه اند ولی وارد دارالسلام نخواهند شد.
ج ـ برخی نیز فقط جهنّم خصوصی دارند و به جهنّم عمومی برده نمی شوند. اینها افراد فاسقی هستند که فسقشان زیاد نیست و دشمنی با یکی از هادیان الهی نداشته اند.
د- برخی را هم دو جهنّم است، یکی خصوصی که شبها را در آن عذاب می بینند، و دیگری جهنّم عمومی که شدیدتر است و روزها در آن عذاب می بینند؛ که اسمش برهوت است. افرادی در این جهنّم داخل می شوند که به نحوی با هادیان الهی دشمنی نموده اند و بدون توبه از دنیا رفته اند اگر کسی با یکی از فرشتگان الهی یا با یکی از کتب آسمانی یا با یکی از انبیاء یا اوصیای آنها یا با جانشینان اوصیای آنها(علمای ربّانی) دشمنی کند، جایگاهش چنین جهنّمی است.

۳-چه نام‌هایی باعث افزایش برکت در خانه می‌شوند؟

در ارتباط با پرسش ابتدا دو مقدمه را مطرح می‌کنیم:

  1. در معارف دینی یکی از عوامل افزایش رزق و روزی، رعایت تقوا معرفی شده است: «و مَنْ‏ یتَّقِ‏ اللَّهَ‏ یجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً» «وَ یرْزُقْهُ مِنْ حَیثُ لا یحْتَسِبُ‏»؛ و هرکس تقوا را رعایت‌ کند، خداوند راه برون‌رفت از مشکلات را در اختیار او قرار خواهد داد و از جایى که گمانش را ندارد روزی‌اش می‌دهد.
  2. از سوی دیگر، انتخاب نام نیکو برای فرزندان از توصیه‌های اولیای الهی است. امام علی(ع) در همین زمینه می‌فرماید: «حقّ فرزند بر پدرش آن است که نامش را نیکو قرار داده و او را باادب و آراسته بار آورد، و قرآن را به او بیاموزد».

از دو مقدمه‌ی بالا می‌توان نتیجه گرفت انتخاب هر نام نیکی که نشانی از شرک، بی‌ایمانی و دوری از ارزش‌های اسلامی نداشته باشد، می‌تواند مصداقی از مصادیق تقوا باشد و همان‌گونه که گفته شد، تقوا خود یکی از عوامل افزایش روزی خواهد بود، اما با این وجود واضح و روشن است که انتخاب نام‌ پیامبران و اولیای الهی، انتخاب برتری است؛ از این‌رو است که برخی روایات، انتخاب برخی نام‌های ویژه‌ای را پیشنهاد کرده و آن‌را از عوامل برکت در رزق برشمرده است:

  1. رسول خدا (ص): «هیچ خانه‌ای نیست که نام محمد در آن باشد، مگر خداوند روزی آن خانه را وسیع گرداند».
  2. امام کاظم(ع): «در خانه‏اى که در آن نام‌های محمّد، احمد، على، حسن، حسین، طالب، عبدالله و فاطمه باشد، فقر وارد نمى‏شود».

البته همان‌گونه که گفته شد؛ هر نام نیکی که با موازین دینی ناهم‌خوانی نداشته باشد، رفتاری تقوامدار بوده و قابل پذیرش است.

منبع:پرسمان،اسلام کوئست

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا