روانشناسیریپورتاژ

معرفی ۵ کتاب خوب و ارزشمند روانشناسی

معرفی ۵ کتاب خوب و ارزشمند روانشناسی

امیدواریم از خواندن این مطلب، ((معرفی ۵ کتاب خوب و ارزشمند روانشناسی)) لذت ببرید و برایتان مفید باشد،از همراهی شماسپاسگذاریم.

۱٫انسان در جستجوی معنا

انسان امروزی به‌طور واضح و مشخص به این اصل رسیده است که برای ماندن و برقرار بودن به یک مفهوم، یک تعریف و یا معنایی مستحکم نیازمند است. او می‌داند که ادامه دادن زندگی و زندگی کردن و نه‌فقط زنده ماندن به این مهم گره‌خورده است و در بسیاری از اوقات حتی به حضور موثر چنین چیزی در زندگی خویش اعتراف کرده است. چیزی که سبب ادامه دادن زندگی و تحمل تمام رنج‌ها، مشقت‌ها و ناراحتی‌ها است.

این مهم می‌تواند شخصی از بستگان و آشنایان، توانایی فرد در انجام کارها و امور خود در مقیاس خرد و کلان و یا حتی خاطراتی در ذهن او باشند. دکتر «ویکتور فرانکل» کتاب روانشناسی «انسان در جستجوی معنا» را با تکیه‌بر همین نگاه و بر بستر تعریف‌شده‌ی این نیاز انسان مدرن نگاشته است.

۲٫واقعیت؛ ده دلیل برای اینکه درباره‌ی جهان اشتباه فکر می‌کنیم

در مورد جهان چه تصوری داریم؟ درباره آن چه فکر می‌کنیم؟ آیا دانش ما پاسخگوی نیازمان به دانستن در مورد جهان پیرامون هست؟ این کتاب با نام اصلی «واقعیت»، از پرفروش های فهرست نیویورک‌تایمز و آمازون بوده است. «هانس رزلینگ»، «اولا رزلینگ» و «آنا رزلینگ رونلاند» در این کتاب از جهان ما به‌گونه‌ای سخن گفته‌اند که بهتر از چیزی است که ما تصور می‌کنیم. آنها ۱۰ دلیل برای اثبات این حرف خویش ارائه کرده‌اند.

۳٫طرز فکر

معرفی 5 کتاب خوب و ارزشمند روانشناسی
معرفی ۵ کتاب خوب و ارزشمند روانشناسی

اگر بخواهم این کتاب را در سه کلمه توصیف کنم باید بگویم: عالی، عالی و عالی.

زندگی ما، بسیار بیشتر از آن چیزی که فکر می‌کنیم تحت تاثیرِ طرز فکر (یا نگرش یا مدل ذهنی) ماست. آدمها از وقایع یکسان می‌توانند تحلیل‌های متفاوت داشته باشند و بر اساس آن، متفاوت هم عمل کنند.

خبر بد اینکه بخش زیادی از طرز فکر ما، تحت تاثیر خانواده و جامعه شکل گرفته و انگار ما نقشی در آن نداشته‌ایم.

اما خبر خوبی هم وجود دارد. بر خلاف حیوانات، ما انسانها می‌توانیم طرز فکرمان را تغییر دهیم. می‌توانیم برداشت‌مان از یک واقعه را در طول زمان تغییر دهیم و بر اساس آن، تغییری هم در رفتارمان ایجاد کنیم.

و البته برای ساختن زندگی بهتر، مگر راهی جز تغییر در رفتارمان داریم؟

تمرکز این کتاب بر دو نوع طرز فکر ممکن در مورد یادگیری است. مطمئنم با خواندن این کتاب و تغییرات نگرش حاصل از آن در بلندمدت بهبود در حوزه‌های مختلف را حس خواهید کرد.

۴٫ کتاب سکوت؛ قدرت درون‌گراها در دنیایی که از حرف زدن باز نمی‌ایستد

عموم آدم‌ها درون‌گرایان را انسان‌های خجالتی، ساکت و کم‌حرفی می‌دانند که به‌سختی می‌شود با آنها ارتباط برقرار کرد. نشناختنِ درست تیپ شخصیتی درون‌گرا باعث شده‌ است که بسیاری از درون‌گرایان در برخورد با دیگر افراد، اذیت شوند. اگر درون‌گرا هستید، احتمالا این مسئله را تجربه کرده‌اید.

«سوزان کین» روان‌شناس مشهور و البته محبوبی است که کتاب جامعی دربارۀ تیپ شخصیتی درون‌گرا نوشته‌است. او به‌خوبی در این کتاب توضیح داده‌ است که درون گرایی نه‌تنها ضعف نیست، بلکه درصورت شناخت و درک صحیح ویژگی‌های این تیپ شخصیتی، می‌توان رهبران قدرتمند و اندیشمندان مؤثری از درون‌گرایان ساخت.

کین تأکید می‌کند که اگر درون‌گرا هستید، نیاز نیست با ویژگی های شخصیتی خودتان مبارزه کنید. نیاز نیست خودتان را در موقعیت‌های آزاردهنده قرار دهید تا فردی اجتماعی‌تر، بشاش‌تر و برون‌گرا به‌نظر برسید. شما فقط نیاز دارید که در موقعیت‌های متناسب با تیپ شخصیتی‌تان قرار بگیرید و ویژگی‌های وجودتان را بپذیرید.

۵٫کتاب خودت را به فنا نده

«تنها تفاوت تو و دیگرانی که همان زندگی رؤیایی تو را دارند این است که آنها عزم خود را جزم کرده‌اند و وارد عمل شده‌اند. آنها آن زندگی را ساخته‌اند و آن را زندگی کرده‌اند.

آنها باهوش‌تر، آگاه‌تر، قوی‌تر یا هرچیز دیگری نبوده‌اند. آنها چیزی بیشتر از تو در اختیار نداشته‌اند. تنها تفاوت این است که مردم موفق منتظر نمی‌مانند. آنها منتظر آن لحظه و حس خوب نمی‌مانند. منتظر الهام غیبی یا امداد آسمانی نمی‌مانند تا به‌ جلو هل‌شان دهد. آنها بلند می‌شوند و به‌ جلو قدم برمی‌دارند؛ حتی قبل از اینکه احساس کنند که آمادۀ شکست هستند. آنها با هواپیمایی پرواز می‌کنند که درحال ساختنش هستند. حتی اگر در آسمان از هم متلاشی شود، قطعاتش را دوباره به یکدیگر وصل می‌کنند و دوباره تلاش می‌کنند.»

این جملات طلایی متعلق به «گری جان بیشاپ»، نویسندۀ کتاب «خودت را به فنا نده» است. همۀ ما در زندگی، روزهایی را تجربه کرده‌ایم که از خودمان بدمان آمده است. از شخصیت‌مان راضی نبوده‌ایم و حس کرده‌ایم که دائم درحال درجا زدن هستیم. این کتاب دقیقا همان چیزی است که در چنین روزهایی به آن نیاز داریم. بیشاپ در کتاب «خودت را به فنا نده» کوشیده‌ است علت رفتارهای کسالت‌بار انسان در زندگی را بررسی کند و ضمن بازگرداندن عزت نفس به خواننده، راه موفقیت را بار دیگر به او نشان بدهد.

این کتاب یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک‌تایمز شده‌ است و به زبان‌های مختلفی در دنیا ترجمه شده‌ است. یکی از مؤثرترین کتاب‌های حوزۀ روان‌شناسی شخصیت همین کتاب است.

منبع:طاقچه،امین آرامش،چطور

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا