پزشکی

بعد از زایمان در بدنم چه چیزهایی اتفاق می افتد؟

بعد از زایمان در بدنم چه چیزهایی اتفاق می افتد؟

امیدواریم از خواندن این مطلب، ((بعد از زایمان در بدنم چه چیزهایی اتفاق می افتد؟)) لذت ببرید و برایتان مفید باشد،از همراهی شماسپاسگذاریم.

بدن شما پس از زایمان با تغییرات شگفت آور زیادی روبرو می شود. بدانید که چه انتظاری از بدن تان باید داشته باشید  به علاوه بیاموزید که چگونه به بهبودی بدن کمک کنید.در این پست ، ما تمام تغییرات شگفت آور بدن شما را پس از زایمان باز می کنیم ، بنابراین شما برای رفتن به سه ماهه چهارم احساس آمادگی خواهید کرد.

۱- تحویل جفت

فکر نکنید جفت پس از تولد کودک ، با زایمان از بین رفته است! در واقع ، شما یک مرحله کامل دیگر از زایمان را دارید که باید با آن مبارزه کنید. درست است ، مرحله سوم زایمان مربوط به تحویل دادن جفت است. و گاهی اوقات اندامی که در تولد نوزادتان نقش داشته است می تواند لجبازی کند و نمی خواهد جفت را تحویل دهد.

در زایمان واژینال(طبیعی) ، جفت معمولاً در حدود ۲۰ دقیقه پس از تولد کودک شما بیرون کشیده میشود و مهم است که به طور کامل خلرج شود. اگر تکه هایی از جفت بماند می توانند باعث خونریزی یا حتی عفونت شوند.
در صورت انجام سزارین ، پزشک قبل از بخیه زدن و بستن شکم شما ، جفت را از رحم شما خارج می کند.
بیشتر بیمارستانها جفت را به عنوان ضایعات پزشکی میشناسند و بیرون میاندازند . اما بدانید که شما حق پزشکی دارید که جفت خود را نگه دارید و هرچند غیرمعمول به نظر برسد.

۲- عرق کردن و لرزیدن

این یکی از تغییرات پس از زایمان است که در واقع هنگام زایمان ، معمولاً در دوران خارج شدن جنین از رحمتان، شروع می شود. از آنجا که سطح هورمون بارداری در خون شما کاهش می یابد ، به ویژه استروژن ، ممکن است احساس لرزش و تعریق کنید و به دنبال آن بدنتان شروع به لرزیدن زیاد بکند نگران نباشید طبیعی است.

همه این علائم شدیدتر از یائسگی هستند ، زیرا هورمون های شما در مدت زمان کوتاهی به سرعت در حال کاهش هستند. این می تواند برای چندین روز یا هفته ادامه یابد ، تا اینکه هورمون های شما به سطح طبیعی خود بازگردد.

۳- تورم و درد واژن

شما فشار می آوردید ، پرینوم شما کشیده می شود (یا ممکن است شما اپیزیوتومی کرده باشید) ، و واژن بیشتر از هر زمان دیگری در زندگی شما نقش ایفا می کند. البته ، مقداری درد واژن احساس خواهید کرد ، و احتمالاً تورم ناشی از ضربه را تجربه خواهید کرد. برای سرعت بخشیدن به روند بهبودی و کاهش درد ، از مامای همراهتان یا پزشک متخصص کمک بگیرید.

۴- خونریزی پس از زایمان

شاید شما انتظار داشتید بعد از زایمان خونریزی کنید ، اما آیا می دانستید یکی از طولانی ترین دوره های زندگی شما  که همراه خونریزی است الان است ؟ خونریزی پس از زایمان زمانی اتفاق می افتد که رحم شما تمام حفره های اضافی را که برای حمایت از جفت در حال رشد در خود داشته است دارد بیرون میریزد . این خونریزی علاوه بر خون می تواند حاوی مخاط ، سلول ، بافت جفت و باکتری باشد. به همین دلیل ، می تواند بسیار بیشتر و غلیظ تر از خون پریود باشد.

۵- یبوست

خونریزی و تورم واژن تنها مشکلاتی نیست که پس از زایمان با آنها روبرو هستید. شما ممکن است پس از زایمان با مدفوع خود هم مشکل داشته باشید و دچار یبوستهای شدید شوید.

از آنجا که کل بدن شما ، به ویژه ناحیه شکم ، واژن و روده ، در حین زایمان فعالیت شدیدی داشته اند ، بدن شما معمولاً کند می شود تا بهبود یابد.

البته دلایلی مثل کم آبی بدن پس از زایمان ، نوسانات هورمونی عظیم و هر داروی مسکن باعث میشود بسیاری از مادران پس از زایمان دچار یبوست شوند. که البته برخی از مادران هم به دلایل بخیه های موجود در شکم(سزارین) و یا رحم(طبیعی) میترسند تا دستشوئی شان را مانند قبل انجام دهند.

پس از زایمان بسیار مهم است که از یبوست دور باشید و بلافاصله پس از زایمان اقداماتی را برای نرم و کافی نگه داشتن مدفوع شروع کنید.

در برخی موارد ، مادران پس از زایمان ممکن است شرایط مخالف را تجربه کنند: اسهال. اگر در حین زایمان عضلات  روده شما کشیده و شل شوند ، هنگام خندیدن ، سرفه کردن یا فشار آوردن بر روی آنها ، ممکن است دچار نفخ زیاد شوند.اگر اینگونه بودید غذاهای لبنی و چربی را که می توانند باعث اسهال شوند کاهش دهید و غذاهایی که مدفوع را سفت می کند مانند موز ، برنج ، سیب و چای بیشتر مصرف کنید. اگر بعد از چند ماه از بین نرفت ، با پزشک خود صحبت کنید.

۶- بی اختیاری ادرار

اگر پس از زایمان یبوست مشکلی برایتان ایجاد نکند ، ممکن است دفع ادرار به یک مسئله و مشکل تبدیل شود. عضلات ، اعصاب و رباط های کف لگن همه با هم کار می کنند تا شما دچار بی اختیاری در ادرار نشوید. در حین زایمان ، آنها کشیده و کشیده شده اند و پس از زایمان ، یک عطسه یا یک خنده بزرگ می تواند منجر به بی اختیاری ادرار در شما شود.

اگر دچار این مشکل پس از زایمان شدید ، برای محافظت بیشتر از لباس زیر ضخیمتر استفاده کنید و هر بار که به دستشویی می روید مثانه خود را کاملاً خالی کنید.

۷- نفخ زیاد پس از زایمان

بعد از زایمان ممکن است مثل یک کودک دچار نفخ زیاد و گوز دادن شوید. درست است: برای نفخ آماده شوید … چه زایمان از طریق واژن باشد  یا سزارین ، بسیاری از مادران پس از زایمان افزایش نفخ شکم را تجربه می کنند. این بیشتر به دلیل تمام تغییراتی است که بدن ما در دوران بارداری و زایمان متحمل می شود. کف لگن کشیده شده و روده شما جابجا می شود ، که می تواند باعث تجمع گاز و کنترل کمتر عضلات کنترل کننده حرکات روده شود.

بدانید که گاز پس از زایمان، طبیعی است ، اما اگر زیاد باشد ، می توانید غذاهایی را که باعث ایجاد گاز می شوند حذف کنید (به عنوان مثال لوبیا ، لبنیات ، غلات و غذاهای فرآوری شده). نفخ شکم باید ظرف چند روز برطرف شود ، اما اگر به یک مشکل مداوم تبدیل شد ، به پزشک مراجعه کنید.

۸- بواسیر پس از زایمان

وقتی رگهای مقعد و  روده شما متورم میشود بواسیر رخ میدهد. آنها خارش دارند ، گاهی همراه درد هستند و گاهی اوقات باعث ایجاد خون در مدفوع  می شوند. آنها ممکن است در اثر فشار آوردن در هنگام زایمان یا یبوست پس از زایمان ایجاد شوند.

به طور معمول آنها اندکی پس از زایمان کوچک میشوند و از بین می روند.

۹٫ مشکلات شیردهی

شیردهی به همان اندازه که شگفت انگیز است ، می تواند منبع استرس بسیاری از مادران جدید نیز باشد. آنها تعجب می کنند که آیا آنها این کار را به درستی انجام می دهند یا اینکه کودک آنها شیر کافی دریافت می کند و اینکه نوک سینه تان زخم شود و …

اگر با آن دست و پنجه نرم می کنید ، چند موقعیت مختلف شیردهی را امتحان کنید ، با یک مامای خوب صحبت کنید .

بعد از زایمان در بدنم چه چیزهایی اتفاق می افتد؟
بعد از زایمان در بدنم چه چیزهایی اتفاق می افتد؟

۱۰-افسردگی پس از زایمان

روحیه مادران پس از زایمان ممکن است تغییر کند. علائمی شامل گریه کردن ، تغییرات خلقی و عدم توانایی در خواب مربوط به افسرگی پس از زایمان است.

این احساس همه ناشی از تغییرات شدید هورمونی است که در واقع نحوه عملکرد مغز مادر را تغییر می دهد. بعد از یک تا دو هفته باید احساس بهتری داشته باشید ، اما اگر اینگونه نشد ، با یک متخصص صحبت کنید تا افسردگی پس از زایمان را کنار بگذارد.  به خاطر داشته باشید ، پدرها نیز می توانند افسردگی پس از تولد کودکشان را تجربه کنند و این افسردگی مختص مادران نیست.

۱۱- ریزش مو

آیا متوجه شده اید که برس شما پر از مو است ؟! به دلیل افزایش میزان استروژن در دوران بارداری ، موهای شما در جای خود باقی ماندند (موهای بارداری حجیم و زیبا را به شما می دهند!). اما درست پس از زایمان ، بسیاری از خانمها متوجه می شوند که تمام موهای بارداری شروع به ریزش می کنند و ریزش می کنند و ریزش می کنند.

اصطلاح رسمی این تجربه ، آلوپسی پس از زایمان ، ممکن است نگران کننده باشد ، اما وحشت نکنید – کچلی نخواهید گرفت. ممکن است چند ماه طول بکشد اما ریزش مو متوقف خواهد شد.

بعد از زایمان با خودتان مهربانتر باشید

بدن شما برای رشد آن انسان کاملی که به دنیا آورده اید سخت کار کرده است –  فقط همین دلیل منطقی است که بدن شما برای بهبودی به زمان نیاز داشته باشد. از خود مراقبت کنید ، کمک بخواهید و در حین بهبودی با بدنتان مهربانتر باشید.

منبع:mamanatural

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا