تکنولوژیمنتخب

معاون وزیر ارتباطات: تلگرام طلایی و هاتگرام تا پایان آذر مستقل خواهند شد

معاون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد که دو نسخه تلگرام طلایی و هاتگرام تا پایان آذرماه از تلگرام جدا می‌شوند و به صورت مستقل  به کار خود ادامه خواهند داد، در غیر این صورت غیرقانونی تلقی خواهند شد.

«حمید فتاحی» در نشست خبری رویداد پیام آورد که شب گذشته در بنیاد ملی نخبگان برگزار شد، با بیان این موضوع همچنین تاکید کرد که پیام‌رسان‌های بومی توانایی جذب کاربران ایرانی را دارند و در صورت تحقق این امر نیازی به فیلتر کردن پیام‌رسان‌های خارجی نخواهد بود.

اگر دنبال آموزش دیلیت اکانت کردن تلگرام هستید پیشنهاد میکنم روی این لینک کلیک کنید

فتاحی پیشرفت مواردی چون ابعاد فنی، اجتماعی، حقوقی و حریم خصوصی کاربران را دلیلی برای اغنای کاربران نسبت به مدل‌های بومی عنوان کرده و مشکلاتی که پیرامون این اپلیکیشن‌های ایرانی وجود دارد را بیشتر مشکلات سیاسی خوانده است. از نظر او، سایه سیاست‌زدگی بر سر پیام‌رسان‌های بومی وجود دارد و عدم جذب کاربران به سمت آنها بیشتر به همین دلیل بوده است.

وی با اشاره به توسعه پیام رسان های هات گرام و تلگرام طلایی اظهار داشت که این دو پیام رسان از سوی شرکت های دانش بنیان با توسعه نسخه ای از تلگرام پیاده سازی شده‌اند و در حال حاضر ۳۵ میلیون نفر آنها را نصب کرده‌اند. فتاحی مساله اصلی پیام رسان های داخلی را تضمین امنیت آنها دانست و تاکید کرد: «از این رو باید به این مسائل پاسخ داده شود تا مشکلات پیام‌رسان‌ها حل بشود.»

باید به این مسئله توجه کرد که مستقل شدن این دو برنامه به‌معنای قطع دسترسی این نسخه‌ها به سرورهای اصلی تلگرام است. در نتیجه احتمالاً ارتباط با کاربرانی که در تلگرام اصلی ثبت نام کرده‌اند نیز قطع خواهد شد و سرویس‌های تلگرام نیز از دسترس کاربران این دو نسخه خارج خواهد شد. انتقال کاربران و دیتاها به سرورهای دیگر هرچند از نظر فنی شدنی خواهد بود ولی کارشناسان باور دارند که بسیار وقت‌گیر و هزینه‌بر خواهد بود. همچنین این مستقل شدن شبهاتی را به وجود می‌آورد که این دو پیام‌رسان تمامی دیتاها و اطلاعات را تاکنون در خود ذخیره کرده‌اند که توانایی انتقال آنها را خواهند داشت.

پیش‌تر رییس مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرده بود که تلگرام طلایی و هاتگرام به طور آزمایشی از بستر تلگرام خارج شده‌اند و به نظر می‌رسد این مرحله آزمایشی با نزدیک شدن به پایان موعد مهلت فعالیت این دو پیام‌رسان به سوی مرحله نهایی خود نزدیک می‌شود.

با اینکه وزارت ارتباطات بارها اعلام کرده بود حمایتی در راستای این دو برنامه انجام نداده اما فیروز آبادی در ۲۸ آبان ماه اعلام داشت که وزارت ارتباطات برای تجهیزات لازم و دیتاسنترهای مورد نیاز به منظور مستقل شدن این دو برنامه مناقصاتی را اعلام کرده است. از آنسو افراد زیادی از بدنه حاکمیت در این مدت اظهار داشتند که تلگرام طلایی و هاتگرام توسط نهادهای امنیتی اداره می‌شوند. در هر حال باید دید که اقدامات پیش روی این دو برنامه و سرنوشت ۳۵ میلیون کاربر آن چه خواهد بود.

[تعداد: 0   میانگین: 0/5]
منبع
دیجیاتو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا